Våre viktigste nasjonalskatter kan være bygget av slaver
Munkene på Hovedøya i Oslo spiste fisk vi ikke lenger får tak i
"– Mottoet deres var å be og arbeide. De skulle dyrke all maten selv. Dette var annerledes enn for eksempel fransiskanerne, som kom senere. De bodde inne i byen og levde av almisser fra de troende, sier Vedeler.
Cistercienser-munkene kom også med en ferdigskrevet kostplan. Reglene var strenge. De spiste ett eller to måltider om dagen. Hver dag fikk de en kvart liter vin og et pund brød, som var fra 200 til 500 gram avhengig av hvordan man regner. De spiste ikke kjøtt, men fisk var greit."
The Jews of France | My Jewish Learning
Harald Hardrada: Exiled Prince
Da nordmenn kom til Amerika, hadde de ikke tid til å la tømmeret tørke
Storgarden Kvåle - Kulturhistorisk leksikon (fylkesarkivet.no)
Unlocking the MYSTERY of Medieval GUILDS
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar